На одному з сайтів 28-річного чоловіка та його наречену зацікавила пропозиція з продажу весільної сукні. Зв’язавшись з продавцем даного товару та домовившись про ціну в 8 000 гривень, чоловік перерахував кошти на вказаний номер банківської картки.

На наступний день шахрай перетелефонував покупцю та повідомив про те, що гроші він отримав, але потрібно доплатити ще 3 950 гривень. Не бажаючи засмучувати свою наречену, чоловік нічого їй не кажучи, перерахував вказану суму на той самий рахунок.

Після того, як бажаний товар не прийшов, а спроби додзвонитись до продавця виявились марними, чоловік зрозумів, що його ошукали та звернувся по допомогу до міліції.

Наразі слідчим відділом відкрито кримінальне провадження відповідно ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). За скоєння такого виду злочину передбачається обмеження волі на строк до трьох років.

Міліція вкотре звертається до громадян бути пильними, користуватися послугами тільки перевірених Інтернет – магазинів. У разі надходження сумнівних дзвінків з вимогою перерахунку кошти під будь-яким приводом, намагайтесь по-можливості перевірити правдивість та надійність даної інформації.



Переглядів: 3479
Поширень: 0