Кількість дорожньо-транспортних пригод у 2014-у, учасниками яких є пішоходи, особливо турбує Державтоінспекцію Вінниччини. Про це говорить начальник Управління ДАІ Вінницької області полковник міліції Павло Солоненко.

Кожна друга автопригода, що сталася цього року, відбулася за участі пішоходів. Унаслідок цього, троє людей загинули і 14 отримали травми. Серед травмованих троє неповнолітніх. Дорожньо-транспортні пригоди за участі пішоходів стаються майже щодня. Їх основними причинами стали раптовий вихід на проїзну частину дороги та перехід у невстановленому місці. 76 відсотків автопригод сталися темної пори доби, коли пішохода у темному одязі на дорозі погано видно.

Павло Солоненко підкреслив, що основними винуватцями автопригод є самі пішоходи. Нехтування правилами особистої безпеки під час переходу проїзної частини дороги досить часто закінчується не тільки власною розплатою, а й служить негативним зразком, що в подальшому може вплинути на здоров’я чи навіть життя дитини.

Тому ще раз нагадуємо усім: виходячи з дому ви стаєте рівноцінним учасником дорожнього руху – пішоходом і повинні дотримуватись правил та обов’язків пішоходів.

Не забувайте, що переходити проїзну частину потрібно лише по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.
Правила категорично забороняють раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі і на пішохідний перехід.

Перед виходом на проїзну частину, перш за все, впевніться у відсутності небезпеки для себе та інших учасників дорожнього руху .

У темну пору доби, уникайте руху по неосвітлених ділянках дороги, а у разі необхідності рухатись по них одягайте одяг із світло відбивними елементами або ж несіть у руці ліхтар.

Пам’ятайте, що дотримання правил дорожнього руху допоможе вам уникнути авто пригод та інших неприємностей на дорозі!



Переглядів: 3240
Поширень: 0