Ще з суботи не припиняється сніг у декількох областях України. Комунальники кажуть, що просто не встигають його прибирати.

Чи не найскладніша ситуація у Дніпропетровську. Там для жителів приватного сектору, які не могли відкопатись та вийти з дому, був незапланований вихідний, як і для школярів. А на Донеччині через сильний снігопад перекрито кілька доріг державного та регіонального значення. Призупинили вчора навчання у школах Бердянська на Запоріжжі.

На Волині та Миколаївщині жителям теж добряче «дісталося» від негоди – закриті для проїзду багато автодоріг. Снігові кучугури подекуди досягають висоти зросту людини.  

Лютує зима і на Прикарпатті. А в Криму, де останніми днями були дощі з переходом у сніг (кримчанам можна лише поспівчувати, згадуючи обледеніння на Вінниччині в 2000 році), таких «вибриків» стихії слід чекати і у найближчі кілька днів.

Загалом на ранок 29 січня за повідомленням прес-служби ДСНС у восьми регіонах країни через негоду були знеструмлені 341 населений пункт. Складні погодні умови за прогнозами протримаються в Україні ще деякий  час.

Вінниця в снігу

У Вінниці нову «порцію» снігопадів, які відновились позаминулого вечора, комунальні служби зустріли цілодобовою роботою. В результаті на ранок середи, 29 січня, по основних вулицях міста громадський транспорт та машини могли рухатись абсолютно безперешкодно. Магістральні дороги розчистили ще вночі. Зараз роботи в основному зосереджені вже на розчистці тротуарів, зупинок громадського транспорту та пішохідних переходів. Про це сказав сьогодні журналістам заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Павлінчук. Він також повідомив, що комунальні служби поки що не залучали додаткову техніку.

Вінниця  в снігу

У міській раді розповіли, що двори багатоповерхівок під час снігопадів ЖЕКи чистять двічі на добу. Працює і техніка, і двірники. «Завдяки цьому сніг на проїжджих та пішохідних частинах прибудинкових територій не накопичується, – каже директор департаменту житлового господарства Сергій Кушнір. – І так нам вдається у найскладніший період, під час самих снігопадів, не допустити великих наметів, які б перешкоджали руху автівок та жителів».

Вінниця  в снігу

Чиновник також відзначив, що багато власників приватних автомобілів дослухались до прохань комунальних служб і прибрали свої машини з дворів. І це значно полегшило роботу прибиральної техніки.

Вінниця  в снігу

Борються з наслідками вчорашнього снігопаду і в приватному секторі, де проживає біля 80 тисяч вінничан. Голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниці Наталія Панчук розповіла, що у місті є понад 450 вулиць та провулків з приватними будинками. З них майже сотня вже розчищені. Це основні вулиці, які забезпечують життєдіяльність приватної забудови. Далі вулиці будуть прочищатись відповідно до складеного квартальними комітетами графіку. Інформацію про те, коли техніка приїде чистити ту чи іншу вулицю чи провулок, можна дізнатись у диспетчерів «Цілодобової варти». Однак є ряд вуличок та провулків, завузьких для проїзду прибиральної техніки, – тому тут мешканці самі включаються у роботу.

Вінниця  в снігу

До речі, лише за 5 днів снігопадів в січні у Вінниці випала майже місячна норма опадів. Сьогодні і на завтра синоптики прогнозують ще сніг. При цьому кажуть, що погодні умови найближчими днями будуть погіршуватися не через снігопади, а через хуртовини. Кількість опадів буде зменшуватись, натомість буде збільшуватись швидкість вітру до 15 метрів на секунду, що призводитиме до утворення переметів. А на п’ятницю очікується значне зниження температури повітря (до – 20-25 градусів за Цельсієм), але значних опадів не буде.

Вінниця  в снігу



Переглядів: 6178
Поширень: 0