19-річного вінницького активіста, якого було заарештовано після штурму Вінницької облдержадміністрації, відпустили під домашній арешт. Таке рішення ухвалив суд.

Олександр Сарафанюк, адвокат юнака, підтверджує, що його підзахисний вину визнав і зараз перебуває вдома.

- Засідання суду було вчора, 30 січня, близько шостої години, - розповів Олександр Сарафанюк. – З ініціативою змінити міру запобіжного заходу виступив прокурор і слідчий. На суді було все нормально, і близько сьомої вечора мій підзахисний уже вийшов із зали суду.

За словами адвоката, якщо враховувати перебування в ізоляторі тимчасового тримання, молодий чоловік пробув за гратами чотири доби. Претензій до міліціонерів у нього немає.

- У нього все добре, тілесних ушкоджень у нього немає. Його ніхто не ображав, з ним поводилися нормально і претензій по ставленню до нього він немає. Не вистачало хіба що домашньої їжі.

Адвокат юнака каже, якщо набуде чинності закон про амністію, то його підзахисного звільнять від відповідальності. У будь-якому разі подальша доля хлопця вирішуватиметься у суді. І вона, за словами адвоката, залежить, зокрема, і від подальших дій вінницьких мітингувальників.

Нагадаємо, 19-річний вінничан звинувачується у порушенні ч. 1 ст. 294, ч. 1 ст. 341, ч. 2 ст. 342 Кримінального України.

  • ч. 1 ст. 294 КК України - масові заворушення. Карається позбавленням волі від п’яти до восьми років.
  • ч. 1 ст. 341 КК України - захоплення державних або громадських будівель чи споруд. Карається обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до шести років.
  • ч. 2 ст. 342 КК України - опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Карається штрафом від двохсот до п’ятсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк від двох до шести років.



Переглядів: 3304
Поширень: 0