Ще кілька років тому прибирання снігу на територіях біля багатоповерхових будинків Вінниці здійснювалось винятково вручну. Двірники відгортали сніг «дідівськими методами» (за допомогою лопат), щоб потім посипати протиожеледними матеріалами.

Малогабаритна техніка, яка може працювати на прибудинкових територіях, почала з’являтись у місті декілька років тому, а минулого року ЖЕКи міста почали поповнювати свій технічний склад новими машинами для прибирання снігу Partner PSB 300, які керуються в ручному режимі і можуть працювати на досить вузьких проходах.

Ця техніка допомагає замінити ручну працю на механізовану. За годину з її допомогою можна очистити таку ж територію, з якою один двірник може впоратись за 7 годин.

Минулого року таких снігоприбиральних роторів було придбано 12 штук. Під час експлуатації вони себе гарно зарекомендували, тому в цьому році ЖЕКи знову придбали 3 таких ротори. І ще 4 одиниці з’явиться до кінця лютого.

Для довідки:

Крім снігоприбиральних роторів технічна база вінницьких ЖЕКів для прибирання дворів висоток від наслідків снігопадів складається з 23 одиниць малогабаритної техніки.



Переглядів: 3359
Поширень: 0