За словами заступника начальника УБОЗ УМВС у Вінницькій області Володимира Оголенка, в липні 2003 році, будучи активним членом злочинного угрупування, він разом з іншим зловмисником на автомобілі «Фольксваген Мультивен» в районі вулиці К. Маркса наздогнав «Опель Вектра», в якому крім водія знаходилось четверо пасажирів. Перегородивши шлях іномарці, злочинці змусили її зупинитися, після чого розстріляли її з мисливської рушниці «Сайга». Одного з пасажирів було тяжко поранено. Водій «Опеля» почав втікати на автівці в бік 2-ї вінницької лікарні, нападники переслідували їх, намагаючись пострілами зупинити іномарку.

Втікачам пощастило заїхати на територію лікарні, після чого зловмисники, боячись бути викритими, перестали їх переслідувати.

Цинічному розстрілу автомобіля передував невеликий конфлікт, який виник під час відпочинку нападників в кафе. Вже на вулиці члени злочинного угруповання вирішили показати, хто правий, підкріпивши аргументи зброєю.

На слід злочинців вийшли в 2006 році. Одного затримали на території області та засудили до 15 років ув’язнення. Другий втік в Польщу, де тривалий час переховувався від слідства. Вінничанина оголосили в міжнародний розшук і в 2006 році він також був затриманий за допомогою Інтерполу на території Польщі та екстрадований в Україну. Поки тривало слідство підозрюваний у скоєнні тяжких злочинів перебував під арештом. В 2011 році суд змінив вінничанину запобіжний захід з тримання під вартою на підписку про невиїзд. В березні 2013 року Вінницький міський суд призначив йому покарання у вигляді 10 років ув’язнення. Засуджений подав апеляцію, і коли в жовтні колегія суддів апеляційного суду Вінницької області залишила без змін попередній вирок, він втік.

Днями оперативники вінницького УБОЗу вийшли на слід розшукуваного та затримали його у центрі Вінниці. Увесь цей час чоловік переховувся, постійно змінюючи місця проживання. Наразі колишній кримінальний авторитет перебуває в місцях позбавлення волі.



Переглядів: 3545
Поширень: 0