Торік у Вінниці запрацювали два нових підприємства: І пусковий комплекс з виробництва оздоблювальних матеріалів ТОВ «Бастіон-2009» та олійно-екстракційний комплекс ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат» (виробництво нерафінованої соняшникової та ріпакової олії і маргаринової продукції). Крім того, був введений в експлуатацію склад гофротари, зблокований з виробничим корпусом ПрАТ «Вінницяпобутхім».

Завершено роботу з реконструкції варочного відділення цеху фруктових наповнювачів ТОВ «Аграна Фрут Україна» та розширено цех з переробки риби на ТОВ «Вінтар».

Впроваджені нові технологічні лінії та техпроцеси на ТОВ «Сперко-Україна», ТОВ підприємстві «АВІС», ТОВ «Поділлязалізобетон», ТОВ «Нордкліфф», ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ПАТ «Маяк», ДП «Вінницятрансприлад» та інших.

У 2013 році було створено близько 8,6 тисяч робочих місць для вінничан. Крім того, протягом минулого року на 68% скоротилась заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах міста. Загалом за підсумками року обсяг реалізованої промислової продукції, робіт та послуг підприємствами міста очікується на рівні 7, 2 млрд. грн.

А цьогоріч у Вінниці планується введення в експлуатацію нового молочноконсервного комбінату корпорації «Рошен», ІІ-гу чергу з виробництва оздоблювальних будівельних матеріалів ТОВ «Бастіон-2009», продовження модернізації та розширення виробництва ТОВ «Аграна Фрут Україна», реконструкція з прибудовою котельні ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат». У 2014 році обсяг реалізації промислової продукції, товарів та послуг за прогнозними показниками очікується на рівні 7,5 млрд. грн.

«Ми приділяємо велику увагу залученню інвестицій та створенню сприятливого інвестиційного клімату у місті, - розповідає директор департаменту економіки та інвестицій Галина Якубович. - З інвесторами укладено 48 договорів про сплату пайової участі у розвитку інфраструктури міста. Торік від пайової участі інвесторів до міського бюджету надійшло понад 3,1 млн. грн., що більш ніж удвічі більше, ніж у 2012-му».

Вінниця також активно укріплює і міжнародні зв’язки та розвиває міжнародне співробітництво. В економіку міста залучено інвестиції з 44 країн світу. Обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу), внесених з початку інвестування в економіку, складає 114,6 млн. дол. США. Сальдо зовнішньої торгівлі у минулому році було позитивним і склало 86,9 млн. дол. США, а зовнішньоторговельні операції здійснювались з 98 країнами світу.

Нагадаємо, в минулому році за версією журналу «Форбс Україна» Вінниця посіла 6-ту сходинку у рейтингу міст, найбільш привабливих для ведення бізнесу.

Для інформації:

Промисловий комплекс міста представлений 97 підприємствами, 12 функціональними видами промислової діяльності, основними з яких є виробництво харчових продуктів, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції, машинобудування, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. ​



Переглядів: 3094
Поширень: 0