Для надання соціальних послуг малозахищеним категоріям населення у Вінниці створено єдину систему надання соціальних послуг через три «Прозорі офіси», які територіально розміщені у різних мікрорайонах міста. Для забезпечення зручності в їх отриманні городянами і для належної організації роботи соцпрацівників розроблені 45 алгоритмів надання послуг. В результаті за перший рік роботи (повноцінно відділення запрацювали з початку 2013-го) трьома територіальними Центрами було надано 249 тисяч 72 соціальні послуги.

За оформленням субсидій упродовж року звернулося 28,2 тисячі вінничан. За рахунок субвенцій з державного та обласного бюджетів у минулому році у Вінниці було оформлено пільг та субсидій мешканцям в сумі більше 108 млн. грн.

Більше 33 тисячі вінницьких сімей торік отримали різні види матеріальних допомог на загальну суму 290 млн. грн., в тому числі – малозабезпечені сім’ї та родини, у яких виховуються діти з інвалідністю, а також прийомні сім’ї.

«Також з міського бюджету в минулому році для надання допомог і компенсацій було направлено більше 14 млн. грн., - розповідає директор департаменту соціальної політики Лариса Попова. - В тому числі на різні види допомоги вінничанам, які цього потребують, компенсацію за пільговий проїзд учням та студентам, особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування та потребують сторонньої допомоги». Матеріальна допомога за рахунок коштів міського бюджету в 2013 році надана була 3004 особам на суму 4,2 млн. грн.​



Переглядів: 3228
Поширень: 0