Чоловікові серед ночі зателефонував нібито його син, і сказав, що за бійку потрапив до міліції. Аби уникнути покарання необхідно заплатити правоохоронцям близько 25 тисяч гривень. Чоловік не мав таких грошей, тож домовився про перерахунок частини вказаної суми. За тих кілька хвилин, які батько чув чийсь тремтячий схвильований голос, який попросив про допомогу, він навіть не зрозумів, що розмовляє з чужою людиною.

Знаючи, що син знаходиться на заробітках у Києві, чоловік одразу вирішив рятувати свою дитину. І, замість того, щоб зателефонувати правоохоронцям, він зайнявся пошуком грошей. Незабаром він перерахував 12 600 гривень на вказаний зловмисником рахунок.

Вранці, додзвонившись до сина, вінничанин довідався, що його дитина ніколи не потрапляла до міліції, а телефонував йому звичайнісінький шахрай.

За даним фактом слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). Такий злочин карається обмеженням волі до 3-х років.

Міліція вкотре закликає громадян не втрачати пильність, аби не стати черговою жертвою шахраїв. Якщо Вам зателефонували невідомі і під різними приводами просять перерахувати гроші – не гайте часу, зверніться до міліції.


Переглядів: 2722
Поширень: 0