У той час коли жінка перебувала на роботі їй зателефонували на мобільний і повідомили, що її син потрапив у ДТП. Для вирішення питання з міліцією, мовляв, потрібно перерахувати 17 000 гривень на вказаний банківський рахунок. З наляканою жінкою шахрай розмовляв по телефону, поки вона не перерахувала гроші.

Зачекавши з півгодини, вінничанка вирішила перетелефонувати своєму синові, аби упевнитись, що все гаразд. Додзвонившись, дізналась, що він знаходився увесь цей час на роботі і не потрапляв до міліції.

За даним фактом слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). Такий злочин карається обмеженням волі до 3-х років.

Міліція вкотре застерігає громадян: будьте обачними, за вашими грішми полюють телефонні шахраї. Ні в якому разі не перераховуйте кошти. Відтягніть час по телефону, призначте незнайомцю зустріч, тим часом подзвоніть на «102». Зателефонуйте людям, яким ви довіряєте, переконайтесь, що з вашими рідними все в порядку. Не йдіть на поводу у злочинців.


Переглядів: 2084
Поширень: 0