«Ваш зять став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди. Аби владнати питання з працівниками міліції необхідні гроші. Три тисяч доларів буде достатньо», - почула у слухавку пенсіонерка. Отже, не гаючи часу, жінка одразу кинулась допомагати родичу, який опинився у біді. Діставши зі схованки гроші, вона передала їх водієві таксі, якій під’їхав до її будинку.

Аби заспокоїти зятя, пенсіонерка зателефонувала до нього на мобільний. Той повідомив, що ні в яку автопригоду не потрапляв. Тоді і з’ясувалося, що літню жінку обдурили, і вона звернулась за допомогою до міліції. Наразі встановлюються особи, причетні до цього правопорушення. Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років.

Міліція ще раз закликає громадян бути обачними, не довіряти подібним телефонним повідомленням, головна мета яких – обманним шляхом заволодіти вашими грошовими коштами. Якщо Вам зателефонували невідомі та під різними приводами просять перерахувати, дати гроші, не гайте часу, дзвоніть 102 або зверніться до найближчого відділу міліції. Ваше повідомлення допоможе оперативно знайти злочинця та збереже ваші кошти.


Переглядів: 2398
Поширень: 0