Завдяки активній громадській позиції багатьох вінничан, які об’єднались у громадські формування, і працювали з 22 лютого спільно із правоохоронними органами пліч-о-пліч, у Вінниці вдалось запобігти поширенню злочинності та правопорушень.

Сьогодні ситуація в обласному центрі стабілізувалась, але міська влада з правоохоронними органами та громадськими об’єднаннями продовжує тримати руку на пульсі, збираючись на засідання штабу, аби оперативно обмінюватись інформацією і спільно планувати подальшу роботу.

4 березня на такому засіданні було прийнято рішення роботу формування «Цілодобова варта» та інших об’єднань перевести у більш штатний режим. Переважна більшість активістів «Цілодобової варти» до громадської роботи будуть долучатись відповідно до графіку роботи мобільних груп. Інші об’єднання будуть будувати свою роботу за таким же принципом.

«Міліція має охороняти громадський порядок у місті, і жодного сумніву у цьому не має. Громадські формування продовжують свою роботу, і вони будуть допомагати правоохоронцям, але відповідальність за збереження порядку в місті має нести відповідний орган – міліція», - зазначив в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов.



Переглядів: 2993
Поширень: 0