Загалом ситуація у Вінниці залишається стабільною. Містом протягом усього дня патрулюють загони із складу працівників міліції та добровольців ряду громадських формувань, які об’єднались в мобільні групи. Загальні події минулої ночі сьогодні було обговорено на черговому засіданні штабу, який працює для координації дій усіх учасників, що задіяні в забезпеченні порядку у Вінниці.

Вночі у Вінниці сталося два випадки п’яного дебошу: перший на перехресті вулиць Шевченка та Келецької, другий – в одному з нічних закладів по проспекту Коцюбинського. В обох випадках до бійок долучалися люди, які прикриваючись гаслами Майдану, намагалися провокувати перехожих та відвідувачів. На події прибули працівники міліції та добровольці з Автомайдану. Люди, які встрявали у сутички, були досить агресивно налаштовані і заспокоїти їх було непросто. «Іноді витримці міліціонерів варто позаздрити, бо правопорушники намагаються провокувати до суперечки, часто в бік міліції звучить нецензурна лайка», - розповів на засіданні штабу автомайданівець Віталій Павловський.

Однак, в. о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов зазначив: неважливо, якими гаслами прикриваються такі люди. Якщо вони здійснюють правопорушення – дії міліції всіх мають бути до всіх однаковими, адже вони діють в рамках закону. «Такі випадки є поодинокими, але мешканці міста мають відчувати себе у безпеці, і якщо є провокації, або правопорушення – дії міліції в таких ситуаціях будуть законними», - каже Сергій Моргунов. В той же час він зауважив, що при затриманні правопорушників повинна бути обов’язкова присутність представників Автомайдану або воїнів-афганців, щоб в подальшому не виникало питань.
 



Переглядів: 3957
Поширень: 0