Наприкінці літа 2013 року чоловік, перебуваючи поблизу міста Липовець Вінницької області, запримітив у заростях кущів дикорослі коноплі. Цю рослину він знав добряче, оскільки вже мав деякий «стаж» наркомана. Отож невимовно зрадівши від такої вдачі, він нарвав зілля «прозапас». Повернувшись додому у Вінницю, зловмисник старанно розклав рослини на балконі для висихання. Через деякий час він переніс свій гербарій до підвального приміщення будинку, де за допомогою металевого сита подрібнив зілля та незаконно виготовив заборонений в обігу наркотичний засіб, частину якого пофасував у 73 полімерні пакетики для подальшого збуту.

Згодом правоохоронці виявили у квартирі спритника один такий пакетик з речовиною рослинного походження, яка, за висновком експертів, є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом. Крім того, у підвалі на полицях співробітники міліції побачили висушені коноплі та знайшли у трьох побутових пакетах пофасоване зілля. Загальна маса дурману в перерахунку на висушену речовину склала 1413,5 г.

Під час судового процесу обвинувачений повністю визнав свою вину і щиро розкаявся. Суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів без мети збуту) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів з метою збуту у великих розмірах) Кримінального кодексу України, та відповідно до ч. 1 ст. 70 (призначення покарання за сукупністю злочинів) засудив до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. До речі, санкція статті 307 КК України за такий злочин передбачає позбавлення волі від 6 до 10 років.

Злочини у сфері обігу наркотичнихзасобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, є кримінальними правопорушеннями, які ніколи не знайдуть виправдання у суспільстві. А відтак прокуратура м. Вінниці не погодилась з рішенням суду і в апеляційному порядку добиватиметься більш суворого покарання для злочинця.



Переглядів: 2671
Поширень: 0