Близько десятої години вечора до чергової частини Вінницького УДСО при обласній міліції по спецлінії «102» надійшло повідомлення про те, що невідомі особи намагаються проникнути в приватний будинок розташований по вулиці Шмідта.

Отримавши повідомлення, черговий негайно передав інформацію найближчому до місця події наряду групи затримання. Наряд у складі молодшого інспектора прапорщика міліції Волоса Олександра Анатолійовича та міліціонера-водія старшини міліції Козбіна Івана Миколайовича відреагував миттєво і через кілька хвилин вже прибув до місця виклику.

По прибуттю до місця події, працівники міліції охорони побачили поламані вхідні двері. Коли вони зайшли до будинку то застали там безлад, а на підлозі лежав побитий чоловік. Зі слів власниці будинку вдалося встановити, що невідомі чоловіки, зламавши вхідні двері, проникли до будинку та погрожуючи фізичним насиллям, стали вимагати гроші. Зловмисники завдали тілесні ушкодження знайомому жінки, який намагався її захистити, а також відібрали у нього його рушницю, після чого покинули будинок.

Невдовзі, проявивши професіоналізм, працівники ДСО затримали зловмисників по «гарячих слідах». Добре знаючи дану територію, держохоронці одразу ж встановили куди могли піти злочинці. Від’їхавши недалеко від будинку, наряд групи затримання помітив підозрілу компанію чоловіків, що за описом постраждалої були схожі на нападників. У одного із молодиків у руках був предмет схожий на рушницю. Помітивши міліціонерів, чоловіки вирішили рятуватись втечею, але їх спроба була марною.

Наразі за даним фактом відкрито два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 189 КК України (вимагання), що карається позбавленням волі на строк до 5 років та ч. 1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років. Триває розслідування.



Переглядів: 3401
Поширень: 0