13 квітня 2009 року у Вінниці відбувся перший тур благодійного Всеукраїнського марафону здоров’я Ольги Богомолець, за підтримки Президента України Віктора Ющенка.

Як зазначила Ольга Богомолець, метою проведення туру є, перш за все, інформування населення про необхідність ранньої діагностики родимок, що перероджуються в пухлини шкіри.

Упродовж двох місяців в області були проведені попередні огляди дітей в інтернатних закладах Вінниччини. Огляди проводились на основі інформаційного листа та критеріїв відбору дітей, розроблених спеціалістами-медиками Київського інституту дерматології та косметології. За попередніми даними, серед дітей-сиріт і дітей з малозабезпечених сімей було виявлено 112 осіб, які потребують огляду професором Ольгою Богомолець. Особисто нею 13 квітня було оглянуто 131 дитина з 31 школи-інтернату, які знаходяться у Вінницькій області. На зустрічі з мас-медійниками Ольга Богомолець, підкреслила, що Вінницька область, одна з небагатьох областей України, яка з великою відповідальністю віднеслась до цієї справи, а саме – попереднього огляду дітей.Також Ольга Богомолець подякувала за підтримку і розуміння з боку обласної влади та медиків Вінниччини.

Щодо своєї професійної та творчої діяльності, Ольга Богомолець зазначила, що криза, як будь-яка форма дестабілізації суспільства, неминуче відбивається на фізичному та моральному стані людини. Благодійний тур, за її словами, це повернення людей до розуміння добра, любові тепла, що будь-хто, навіть найнезаможніший із нас у змозі надати все це іншому. Кожна людина у змозі зцілити і перетворити сьогодення. Задля цього достатньо дарувати оточуючим те, що найкраще вмієш робити. І дарувати з любов’ю, душею, знаннями. Саме тому першими етапами благодійного туру Ольги Богомолець (лікаря та виконавці) стали медичні огляди дітей та концерти авторського романсу.


Переглядів: 2765
Поширень: 0