Темі впровадження на теренах Вінницької області даного проекту була присвячена прес-конференція, що відбулася 26 березня в прес-центрі департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Учасниками прес-конференції стали начальник управління у справах сім’ї і молоді ОДА Олена Стоялова, голова ВОГО «Територія мам» Ткачук Валентина, директор Вінницької ЦБС Ірина Івасюк, керівник проекту «Mamaclub.ua» Людмила Мілько.

Бізнес-мама - це реальність

Проект "Бізнес-мама - це реальність"  втілюватиметься на базі центральної міської бібліотеки ім. Бевза в рамках програми «Бібліоміст». Мета проекту – збільшення професійної активності та надання інформації про заснування та ведення бізнесу для молодих матерів м.Вінниці та підвищення кількості користувачів бібліотеки шляхом створення клубу “Молода мама - підприємець”.

За словами Олени Стоялової, даний проект зацікавив управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації ще на етапі розробки та планування, оскільки поєднує в собі багато аспектів підтримки та розвитку сім’ї.

«Для нашої області та міста проект "Бізнес-мама - це реальність" є одним із тих унікальних проектів, які поєднують дуже багато важливих компонентів. Він має на меті зміцнення престижу та укріплення інституту сім’ї, передбачає розвиток жіночого лідерства та жіночих підприємницьких ініціатив. Окрім того, проект  співпадає із молодіжною політикою держави, що стосується розвитку підприємницьких ініціатив молоді», – зазначила Олена Стоялова.

Для участі у проекті буде відібрано двадцять заміжніх жінок, які вже мають ідеї щодо розвитку власної справи, але потребують додаткових знань, практичних навичок та необхідної інформації для відкриття бізнесу.  Очікується, що після закінчення проекту щонайменше 40% жінок розпочнуть та будуть ефективно розвивати свій бізнес.

У рамках реалізації даного проекту буде організовано інформаційну зустріч із успішними бізнес-леді «Переймаємо досвід: успішна бізнес-мама – це реальність», два вебінари «Time-менеджмент для матерів: як поєднати сімейне благополуччя та успішну кар’єру» та «IT-технології для розвитку бізнесу», 3 тренінги «Лідерство як спосіб самоактуалізації та самореалізації особистості», «Від ідеї до реальних кроків: розробка ефективного бізнес-плану» та «Знання законодавства – запорука правильного та ефективного ведення бізнесу», семінар «Cприяння центру зайнятості у започаткуванні власної справи» та практичне заняття «Захист мого бізнес-плану». Буде проведена також експертиза створених бізнес-планів.

«Впевнена, що цей проект матиме успіх. Спільно з громадськими організаціями, які долучилися до його реалізації, ми розглядатимемо можливість впровадження проекту не лише в обласному центрі, а й на території всієї області», – запевнила Олена Стоялова.

Щоб взяти участь у проекті, необхідно:
1. Завантажити анкету учасниці, роздрукувати її та заповнити (обов\'язково, щоб там був ваш підпис)
2. Відсканувати анкету та надіслати її на електронну адресу [email protected] з поміткою "Анкета для участі у проекті "Бізнес-мама - це реальність" або ж принести за адресою Соборна, 85, каб. 28 (Валентина Ткачук)
3. Дочекатись 1 квітня, коли будуть оголошені результати відбору учасниць проекту.
Анкети відправляти до 31 березня до 16.00. Ті, що надійдуть після зазначеного часу, розглядатись не будуть!


Переглядів: 3349
Поширень: 0