За словами начальника УДСБЕЗ УМВС у Вінницькій області Івана Наумова, мобільними групами міліції в нічний час було виявлено та припинено діяльність двох гральних закладів у м. Жмеринка та м. Могилів-Подільський, в результаті чого вилучено 29 гральних автоматів. Викорінення грального бізнесу, що несе в собі загрозу згубної залежності, як алкоголізм чи наркоманія, є одним з пріоритетних завдань в роботі правоохоронних органів. Адже, в першу чергу, від ігрової залежності страждає молодь, підростаюче покоління.

За п’ятьма адресами у м. Вінниці правоохоронці вилучили гральні автомати та комп’ютерне обладнання в підпільних азартних закладах.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження відповідно до ч.1 ст.203-2 (заняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. Проводиться розслідування.

Крім того міліціонери виявили автомобіль Мерседес-Бенц, з допомогою якого особи намагалися вивезти техніку з приміщення у м. Вінниці, де розташувався чергова ігрова зала. Наразі автомобіль перебуває під охороною працівників міліції, проводяться заходи по встановленню власника підпільного закладу.

Начальник УМВС полковник Олег Школьний поставив завдання підлеглим ліквідувати гральний бізнес на Вінниччині до 20 квітня.

Якщо після цього терміну на території обслуговування буде виявлено таку установу, то будуть прийматися принципові кадрові рішення – від звільнення з посад дільничного інспектора міліції та начальника відділу боротьби з економічними злочинами району до звільнення керівника БЕЗ області, якщо ігрові заклади виявлятимуться повторно.

Міліція закликає громадськість допомогти у боротьбі із гральним бізнесом та інформувати органи внутрішніх справ про функціонування таких закладів.



Переглядів: 3547
Поширень: 0