Інформуючи про заходи, які вживаються обласною владою спільно з активістами для вирішення проблем переселенців, керівник Вінниччини відзначив, що першими в інформаційному просторі на проблеми кримських біженців відгукнулися представники громадськості, а вже за 2-3 дні своє плече підставила й офіційна влада.

Анатолій Олійник

«Нам вдалося нормалізувати все, що пов’язано з прийомом та забезпеченням тимчасового перебування кримського населення на території області. Ще на початку цієї роботи ми домовилися, що маємо бути готові до можливого розширення потоку переселенців і тих людей, які потребують захисту і підтримки у цій непростій життєвій ситуації, – зазначив очільник регіону. – На сьогодні функціонує пункт прийому переселенців, де працюють фахівці міграційної служби, медики, представники громадськості. Після першого спілкування з людьми, які прибувають на Вінниччину, їх розселяють до «Подільського Артеку», в центр «Поділля» та інші заклади. Крім того, ми узагальнюємо інформацію і в розрізі районів області щодо установ, в яких можна розмістити біженців».

Анатолій Олійник також повідомив, що на сьогодні число кримчан, яких прийняла Вінниччина, становить 368 осіб, в тому числі 325 кримських татар. Серед них: 107 дітей дошкільного віку, 40 школярів та 8 вагітних. Ще одна мешканка Криму в одному з вінницьких пологових будинків кілька днів тому народила дівчинку.

Заслухавши інформацію регіонального очільника, учасники зустрічі обговорили низку проблемних питань щодо прийому та розміщення переселенців, вирішення яких перебуває у компетенції центральних органів влади.



Переглядів: 3491
Поширень: 0