Такі дані були отримані під час опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна спеціально для порталу bigmir.net.

Фактично кожен другий офісний працівник із великого міста хотів би переїхати із України до Європи, а ще 42% були би не проти США або Канади. Не готові до переїзду заради кар’єри тільки 3% опитаних.

Українці хочуть переїхати у Європу, США та Канаду

Більше, ніж інші, націлені на країни Західної Європи працівники банківської, маркетингової, консалтингової та медичної сфери, а також програмісти і девелопери. Серед цих спеціалістів відсоток тих, хто зробить вибір на користь еміграції до країн Європи, найвищий — 70-76%. Ці ж спеціалісти готові переїжджати до США або Канади. Відсоток тих, хто готовий переїжджати у межах України, приблизно однаковий у всіх сферах.

Експерти твердять: на 1000 охочих переїхати лише одиниці мають шанси отримати реальну роботу через брак кваліфікації. За даними Міжнародного кадрового порталу HeadHunter для висококваліфікованих українців з хорошим знанням англійської та інших іноземних мов відкрито близько 300 тисяч пропозицій роботи як в близькому, так і в далекому зарубіжжі.

За данними порталу bigmir.net користувачі інтернету активно шукають не лише вакансії за кордоном, але і юридичні нюанси працевлаштування в іншій країні. Активно цікавляться необхідними документами, складнощами, з якими стикаються охочі попрацювати за кордоном, а також особливостями сезонної роботи в країнах Європи.

Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в лютому 2014 року. В опитуванні брали участь 11 406 респондентів із різних регіонів України.



Переглядів: 5449
Поширень: 0