З настанням весни працівники «Вінницязеленбуду» розпочали впорядковувати газони та квітники. З першого квітня «зеленбудівці» приступають до виконання основних запланованих робіт: відновлення вертикального озеленення, висадки квітів, покосу газонів, впорядкування розаріїв та інших робіт по догляду за зеленими насадженнями.

За останні роки вертикальне озеленення було облаштовано по вулицях Соборній, Пирогова, Київській, проспекту Коцюбинського, площах Героїв Майдану (перехрестя вулиць Першотравнева, Театральна, Чорновола і Богуна) та Героїв Сталінграду, Центральному мосту. Загалом по електроопорах встановлено близько 900 кашпо та термочаш. Наразі конструкції по Центральному мосту знято для подальшої заміни. В разі фінансування у цьому році заплановано закінчити роботи по вулиці Київській та облаштувати вертикальне озеленення по вулицях Островського, Лебединського, Немирівському шосе, площі Жовтневій. А по проспекту Юності в планах облаштувати п’ять конструкцій із вертикальним озелененням у вигляді дзвіночків.

Планують «зеленбудівці» у цьому році також впорядкувати розподільчу смугу по Київській на ділянці від Тарногродського до шляхопроводу. А восени буде продовжено висадку дерев вздовж основних магістралей міста за новими стандартами. Минулого року за цими правилами було висаджено більше сотні саджанців по Київській та Соборній (на підходах до Центрального мосту).

«Чи поприживалися нові дерева, висаджені минулої осені, буде видно за два тижні, зараз дерева тільки починають розвивати бруньки. Але висаджені вони були відповідно до технології, і в той час, коли необхідно було садити. Тож мають поприйматися, - каже директор департаменту комунального господарства та благоустрою Ігор Корольчук. – Працівники «Вінницязеленбуду» ще восени саджанці огородили, але їх досить часто трощать вандали, тому поламані огорожі доводиться замінювати. Самі ж саджанці не постраждали». Наразі розробляється концептуальний підхід по посадці дерев по вулиці Соборній та Хмельницькому шосе. Посадку саджанців заплановано на осінь. Восени також будуть висаджені молоді ялинки на майдані Незалежності.​



Переглядів: 3250
Поширень: 0