За словами начальника УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерія Пастуха, оперативники встановили, що організатор кримінального угруповання - 32-річний чоловік, який відбуває покарання в одній із виправних колоній регіону за вчинення пограбування.

Високі стіни в’язниці не завадили зловмиснику організувати злочинну групу, яка промишляла на території регіону зухвалими розбійними нападами та крадіжками. Вказівки, щодо місця та часу вчинення нових злочинів кримінальник надавав у телефонному режимі.

Спільники вривалися до помешкань громадян, били, залякували та під погрозою застосування вогнепальної зброї відбирали гроші, інші цінності, після чого зникали. Долю від награбованого передавали своєму ватажкові до в’язниці.

Наразі досудове розслідування за ч.4 ст.187 (розбій) КК України закінчено. Слідство зібрало достатню доказову базу, яка вказує на вину чоловіків та передало кримінальне провадження до суду.

Відносно фігурантів, які перебували на свободі обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Враховуючи тяжкість вчинених злочинів, зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.



Переглядів: 3373
Поширень: 0