У цей період, заборонено вилов будь-якої риби електровудками та сітками, каже начальник сектору дозвільної системи управління громадської безпеки УМВС Вінниччини майор міліції Ігор Ковалик. Особливо це стосується зокрема ділянок Південного Бугу, що біля Сабарова та Тиврова; у Немирівському районі – с. Сокілець; на Ладижинському водосховищі; у Шаргородському районі – у р.Мурафа; на Дністрі (Могилів-Подільський р-н). Звичайно, господарі орендованих ставків самі мають право видавати дозволи на рибну ловлю, але й вони в цей період дозволяють ловити рибу тільки вудкою.

- Від 15 до 35 гривень – за кожну незаконно виловлену рибину мають сплачувати штраф такі рибалки згідно із ст.85 Адміністративного Кодексу, - продовжує Ігор Іванович. – Якщо ж нанесений збиток складає понад три тисячі гривень, окрім штрафу браконьєру доведеться відповідати за ч.1 ст.249 КК України – «незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого».

Питання про порушення такої кримінальної справи, за словами Ігоря Ковалика, наразі вирішується у прокуратурі стосовно трьох жителів Гайсинського району. 8 червня (неподалік Ладижинської ГРЕС) вони на човні чотирма сітками ловили рибу. А цим заняттям їх і застали учасники спільного рейду міліції та рибінспекції. У сітках було 28 кг риби – на суму 3400 грн. Вилучену рибу передали в дитячий будинок-інтернат, а човен та сітки вилучили. За два тижні спільної роботи правоохоронців та співробітників держводнагляду складено 80 адмінпротоколів щодо порушення правил рибальства, вилучено 121 сітку, 4 човни та 160 кг риби.

ТАКСИ

Для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення громадянами України, іноземними громадянами та особами без громадянства цінних видів риб, водних безхребетних і водних рослин у рибогосподарських водних об’єктах України

 

Види риб, водних безхребетних і водних рослин

Оцінка шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення одного екземпляра риби або водного безхребетного незалежно від розміру та ваги, а також водних рослин (неоподаткованого мінімуму доходів громадян)

РИБИ
 
 
 
Марена звичайна
 
Сом
 

Судак, сазан, білий амур, чорний амур, товсто лоб, щука, вугор

 

Короп, лящ, білизна, лин, в’язь

 
Плітка
 

Карась, окунь, плоскирка, головень

 
6 (102 грн.)
 
5 (85 грн.)
 
3 (51 грн.)
 
 
1,5 (25,5 грн.)
 

0,6 (10,20 грн.)

 
0,3 (5,10 грн.)
 

ВОДНІ БЕЗХРЕБЕТНІ

 
 
Раки
 
0,1 (1,70 грн.)
 
 
 
 


Переглядів: 4517
Поширень: 0