По території міста протікає майже 70 км малих річок та струмків. Саме вони несуть талу та дощову воду до основної річкової артерії міста - Південного Бугу. Однак через засмічення русел досить часто вода не може пройти через купи сміття, які створюють загати. Як правило такі річки проходять через територію приватного сектору, і непрохідність може призводити до локальних підтоплень – вода прямує до присадибних ділянок.

Майже 20 вантажівок побутового сміття вигорнули комунальники з русел малих річок після зими

Щоб уникнути підтоплень, комунальникам доводиться періодично прочищати русла. Особливо активно такі роботи проводяться після зими та у дощовий період. Тільки після цієї зими протягом двох тижнів робітниками КП «Вінницьке шляхове управління» довелося витягати з води купи сміття - близько 186 м3, а це майже 20 вантажівок. Окрім гілля та листя, яке може потрапляти у річища природнім шляхом, вичищається і побутове сміття, купи пластикових пляшок та посуду, автопокришки і навіть шматки заборів, старі дошки, колоди та корчі дерев.

Майже 20 вантажівок побутового сміття вигорнули комунальники з русел малих річок після зими

«Мешканці часто не розуміють, що викинута в річку дошка, може призвести до підтоплення сусідів, - каже головний спеціаліст департаменту комунального господарства Вячеслав Хілінський. – В теплий період року річища обстежуються та при необхідності прочищаються з періодичністю раз у тиждень, та обов’язково у пору рясних дощів, при грозах та зливах. Але якщо ви помітили, що у якомусь місці річку перекрило сміття, то необхідно подзвонити на багатоканальний телефон «Цілодобової варти» 15-60, або цілодобовий телефон диспетчерської КП «ВШУ» 50-84-61. В такому разі річку прочистять в терміновому порядку».



Переглядів: 5858
Поширень: 0