Третій рік поспіль у Вінниці активно ремонтується асфальтне покриття дворів висоток. Тільки у минулому році ямковий ремонт було проведено на 175 прибудинкових територіях. А на цей рік заплановано поточно відремонтувати вже дві сотні дворів. Роботи розпочнуться, коли встановиться стабільно тепла весняна погода, і триватимуть вони аж до настання холодів.

Продовжаться у цьому році роботи і з капремонту асфальтного покриття прибудинкових територій. Минулої п’ятниці розпочато асфальтування першої дворової території серед запланованих 24-х, біля будинку по проспекту Космонавтів, 55. Як поточний, так і капремонт здійснюється за кошти бюджету.

А по співфінансуванню з мешканцями цьогоріч планують продовжувати облаштовувати паркувальні зони на прибудинкових територіях, щоб зняти проблему конфлікту інтересів між господарями, які мають авто, і тими, хто не має. Для того, щоб він не виникав, у тих дворах, площа яких дозволяє виділяти окремі зони для відпочинку мешканців та паркування авто, щоб машини не стояли обабіч тротуарів попід під’їздами, - обстежується територія двору і спільно з жителями визначається саме місце. Департаментом житлового господарства вже проведено попереднє опрацювання місць, де є технічно можливим влаштування таких парковок. Але такі роботи здійснюються винятково за згодою мешканців будинків та їх дольової участі у фінансуванні робіт. Інформацію щодо можливості влаштування паркувальної зони у дворі та умов співфінансування можна отримати у житлово-експлуатаційному підприємстві, на обслуговуванні якого знаходиться висотка. ​



Переглядів: 3104
Поширень: 0