За умови настання стійкої теплої погоди купальний сезон у Вінниці може розпочатися вже з 10 травня. Наразі у Вінниці визначено три офіційні зони відпочинку біля води, які придатні до купання. Це пляжі «Центральний», «Хімік» та «Гонти». «Роботи по впорядкуванню територій пляжів проводилися, починаючи ще з кінця минулого пляжного сезону. Комунальники два рази на тиждень наводили лад на всіх зонах відпочинку. Починаючи з 1 квітня, прибирання проводиться щоденно: з 8 до 10 години ранку працівники прибирають, а потім до вечора підтримують чистоту та порядок, адже відпочиваючих вже є достатньо», – каже головний спеціаліст відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міськради Олексій Гловацький.

До відкриття сезону в цих зонах відпочинку будуть пофарбовані урни, грибочки, лавочки, дитячі майданчики. Також будуть поремонтовані пошкоджені вандалами лавки на дитячих майданчиках та інші елементи благоустрою, які цього потребують. До 10 травня будуть встановлені сезоні приміщення: туалети, душові та будиночки для персоналу. На зиму їх розбирають, а з приходом купального сезону знову встановлюють, щоб у міжсезонний період їм «не дісталось» від вандалів. Також, де необхідно, буде довезено пісок, який вимився за рік.

Приблизно через тиждень працівники водолазно-рятувальної служби почнуть обстеження та прибирання дна річки біля пляжів, аби відпочиваючі не поранилися під час купання. На пляжах «Центральний», «Хімік» та «Гонти» роботи по очищенню дна проводяться щорічно. Однак в інших місцях – дно замулене і містить багато побутового сміття, яке відпочиваючі самі ж і кидають у річку. Тому міські служби наполегливо не радять користуватися не призначеними для купання місцями.



Переглядів: 5153
Поширень: 0