Під час Великодніх свят працівниками ДАІ щоденно фіксувалося не менше шести випадків керування приватним транспортом напідпитку. У суботу в дворовій території по вулиці Тарногродського сталася також і аварія – нетверезий водій в’їхав у дві припарковані автівки.

Однак за словами начальника відділу Державтоінспекції Вінниці Анатолія Присяжнюка, останнім часом кількість випадків кермування у нетверезому стані збільшується не тільки у святкові та передсвяткові дні, але й у будні.

«Таких водіїв відсторонюють від кермування та затримують. Часто доводиться доставляти автівку на штрафмайданчик, бо у машині, крім водія, немає особи, якій би можна було передати керування. В подальшому матеріали направляються до суду, і відповідно до Кодексу України про адмінпорушення призначаються штрафні санкції від 3400 до 5950 грн., або ж навіть позбавлення права керування транспортним засобом, - розповідає Анатолій Присяжнюк. – Однак важко зрозуміти людину, яка своїми діями наражає на небезпеку не тільки себе, а й пасажирів та інших учасників дорожнього руху. Найбільше такі правопорушення здійснюють молоді люди, і хочеться відмітити, що останнім часом нетверезих водіїв наші працівники більше зупиняють у денний час, а не як раніше - ввечері та вночі».

Водіїв напідпитку часто зупиняють і під час перевірок на блок-постах при в’їзді у місто. На сьогоднішній день у Вінниці виставлено п’ять таких стаціонарних постів.



Переглядів: 3149
Поширень: 0