На засіданні міського штабу з підтримання громадського порядку у Вінниці, що відбулось 5 травня, було вирішено скоротити анонсовану раніше програму заходів до святкування 69-ї річниці Дня Перемоги. Таке рішення було прийняте через останні події на сході України та в Одесі. Крім того, на 9 травня заходи безпеки у місті будуть посилені – зараз це питання спільно опрацьовується правоохоронними органами, міською владою та громадськими формуваннями, які із лютого задіяні у патрулюванні вінницьких вулиць спільно із міліцією.

Вже традиційно до відзначення Дня Перемоги у Вінниці було заплановано масштабну програму святкування. Однак, враховуючи події, які сталися минулого тижня на сході країни та у Одесі, сьогодні було вирішено обмежити масові заходи до Дня Перемоги.

З такою пропозицією сьогодні виступив під час засідання міського штабу в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов. Її одноголосно було підтримано учасниками засідання. Щоб убезпечити вінничан від будь-яких провокацій в місцях великого скупчення людей – традиційної святкової ходи вулицею Соборною за участю ветеранів Великої Вітчизняної війни та громадськості в цьому році не буде. Як і анонсованого у соціальних мережах велопробігу, а також концертної програми для мешканців Вишеньки, яка щорічно проводиться біля літака на проспекті Космонавтів.

«Я думаю, що всі розуміють, наскільки складною сьогодні є  ситуація в нашій державі, тому у нас є певна стурбованість за перебіг масових заходів під час святкування 9 травня у Вінниці, - зазначає заступник міського голови Андрій Рева. – Безперечно, це свято є дуже вагомим для всього нашого народу, але у ці дні ми маємо передусім думати про безпеку городян. Ми сподіваємося, що ветерани з розумінням віднесуться до рішення відмінити святкову ходу і частково – інші заплановані заходи. Обіцяємо, що в наступному році ми все це надолужимо, і Вінниця масштабно відзначить 70-річчя Великої Перемоги».

Більшу частину запланованих заходів до святкування 69-ї річниці Дня Перемоги у Вінниці буде проведено. Але в той же час у святкові дні в місті посилять усі заходи безпеки.



Переглядів: 6518
Поширень: 0