Вінничани стали рідше користуватися послугами пошти. Про це свідчать дані, зібрані головним управлінням статистики у Вінницькій області. Дослідження за січень-березень 2014 року показали, що реалізація послуг пошти та зв’язку зменшилась на 54%, порівняно із аналогічним періодом минулого року.

Так само рідше жителі Вінницької області виписують газет та журналів, менше стали писати листів, ще рідше відправляють телеграм та посилок. Так, у січні–березні поточного року доставка газет і журналів в порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшилась на 23%, листів – на 6%, телеграм – на 20% посилок – на 7%, обсяги поштових переказів і пенсійних виплат зменшились майже на 6%.

Надання міжміських телефонних переговорів (включаючи міжнародні) зменшились майже на чверть. Це стало слідством великої популярності мобільного зв’язку, який займає левову частку в загальних послугах пошти та зв’язку - 56% (в області використовують близько 2 мільйонів SIM-карток), а також доступності інтернету, кількість абонентів якого зросла до 96 тисяч.

Натомість, мешканці області відмовляються від стаціонарних телефонів - з початку року відбулось зменшення домашніх телефонних апаратів по міській місцевості на 2686 одиниць, по сільській – на 1684 одиниці. Телефонна мережа області на 1 квітня 2014р. нараховувала 299 тис. основних телефонних апаратів, з них 85% – у населення.



Переглядів: 3744
Поширень: 0