Як повідомили у прес-службі Державної Служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань, Вінницька область та ще 17 регіонів України на сьогодні поінформували про можливість забезпечити замісну підтримувальну терапію (ЗПТ) пацієнтам з Автономної Республіки Крим.

У зв’язку із закриттям програм ЗПТ в АР Крим та м. Севастополь, Міністерством охорони здоров’я, Держслужбою України з соцзахворювань та ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України» вжито заходів для забезпечення безперевності надання медичних послуг пацієнтам ЗПТ, зокрема проведено аналіз спроможності сайтів ЗПТ материкової частини.

Також при Держслужбі України з соцзахворювань утворено експертну групу з вирішення проблемних питань, які виникають в АР Крим та інших територіях. До її складу входять представники державного та громадського секторів, а також міжнародні експерти: це фахівці з юридичних, фінансових та програмних питань.
Експертна група в оперативному режимі забезпечує вирішення проблемних моментів, пов’язаних із проведенням заходів з профілактики ВІЛ-інфекції та туберкульозу, лікування, догляду та підтримки пацієнтів.

Для отримання відповідних консультацій і допомоги з боку технічної групи пропонуємо звертатися до Держслужби України з соцзахворювань за електронною адресою:  [email protected] або надсилати звернення до «Електронної приймальні для пацієнтів», яка розміщена на сайті відомства – dssz.gov.ua. Окрім того, нагадуємо, що незмінними та доступними залишаються телефони ліній довіри: з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу - 0 800 500 451; з питань туберкульозу – 0 800 50 30 80.



Переглядів: 9306
Поширень: 0