Участь у цьогорічному тестуванні ЗНО у Вінницькій області візьмуть 11 216 учасників. Саме стільки подали заяви на зовнішнє незалежне оцінювання, повідомив голова облдержадміністрації Анатолій Олійник. Тестування буде проводитись у 37 населених пунктах. Губернатор запевняє, що область до ЗНО організаційно готова.

Урядовці занепокоєні безпекою учасників тестування ЗНО

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич під час селекторної наради із керівниками регіонів наполіг, щоб у підготовці до процесу оцінювання до Міністерства освіти і науки та Українського центру оцінювання якості освіти долучились інші сумжні відомства. Зокрема, він акцентував увагу на безпеці під час ЗНО.

Урядовці занепокоєні безпекою учасників тестування ЗНО

«Всі міністерства та відомства отримали завдання щодо участі у цьому процесі. Це стосується насамперед перевезення тестів, збереження інформації, фізичної охорони місць проведення тестування, в тому числі й охорони всіх учасників процесу ЗНО, питань підвезення дітей та контролю за санітарно-епідеміологічною ситуацією», - зазначив Олександр Сич, який також рекомендував головам облдержадміністрацій узяти процес під особистий контроль.

Урядовці занепокоєні безпекою учасників тестування ЗНО

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук нагадує, що основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 3 по 27 червня, а тестування проводитиметься із 14 навчальних дисциплін. Не зможуть пройти тестування тільки у неспокійних Донецькій та Луганській областях, там ЗНО перенесли на місяць пізніше, а жителі Криму будуть змушені їхати на материкову Україну.

Урядовці занепокоєні безпекою учасників тестування ЗНО

Ігор Лікарчук також просить правоохоронні органи посилити нагляд за пунктами тестування та забезпечити їх тривожними кнопками для відповідного реагування у випадку надходження сигналу.



Переглядів: 3170
Поширень: 0