Вінниччина показує приклад іншим у розселенні біженців з окупованого Криму та Севастополя. Про це на засіданні Регіонального штабу з питань переселення та розв\'язання соціально-побутових проблем громадян повідомила директор департаменту соціальної політики ОДА Марина Коваль. За її словами, станом на 28 травня в області фактично перебувають 145 сімей, це 416 осіб. З них в «Подільському Артеку» Тульчинського району двадцять сімей (85 осіб), в м.Вінниця в гуртожитку по вул.Максимовича – вісімнадцять сімей (87 осіб), по вул. Р. Скалецького – дві сім’ї у складі чотирнадцяти осіб, інші 106 родин (238 осіб) перебувають в 17 районах і 4 містах Вінницької області. Окрім того, на території області централізовано розселено двадцять осіб військовослужбовців, які проходять службу.

Вінниччина показує приклад у розселенні кримських біженців: тут проживають уже 145 сімей з АР та Севастополя

Участь у засіданні Регіонального штабу узяла Ноель Калхун – регіональний Радник з правових питань Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Розпочинаючи засідання, перший заступник губернатора Олександр В’юник наголосив на важливості індивідуального та адресного підходу в питанні надання допомоги по вирішенню соціально-побутових та низки інших проблем тимчасових переселенців. Він відзначив, що за два місяці роботи в цьому напрямку вирішено чималий обсяг нагальних проблем, однак питання не втрачає своєї актуальності та важливості й досьогодні.

Вінниччина показує приклад у розселенні кримських біженців: тут проживають уже 145 сімей з АР та Севастополя

Як повідомила Марина Коваль, з приводу працевлаштування звернулись шістнадцять осіб, одинадцятьом з них призначено допомогу по безробіттю, чотирьох – працевлаштовано.



Переглядів: 3823
Поширень: 0