Ця вулиця є магістраллю Староміського району Вінниці, тому через значне навантаження транспортом та значний ухил, дорога нагадувала раніше пральну дошку. Після проведення ремонтних робіт дорожнього полотна на підйомі біля школи № 22 - водії відчувають значну різницю у подоланні цієї ділянки.

Цьогоріч на ремонт доріг міським бюджетом передбачено 10 млн. грн. «Ми дуже економно витрачаємо ці кошти, щоб зробити якомога більший обсяг робіт», - запевняє міський голова Володимир Гройсман. Три роки досить серйозними темпами влада міста займається поточним та капітальним ремонтом доріг, та роботи ще дуже багато. У зв\'язку з обмеженим фінансуванням у цьому році проводиться ремонт найбільш проблемних ділянок дорожнього полотна. До цього часу вінницькі дороги не ремонтувалися майже 30 років, та й будувалися вони з порушенням норм, адже багато з них не мають основи. Окрім того під дорожнім полотном покладені мережі. «Під всіма дорогами у нас ідуть мережі, - що серйозно ускладнює нам і експлуатацію доріг, і їх капітальний ремонт, тому роботи в нас ще дуже багато, але ми з нею впораємось», - переконаний мер міста. За європейськими нормами забороняється класти мережі під дорожнім полотном, - вони йдуть або під тротуарами, або під зеленими зонами.

«Ми зараз використовуємо кошти виключно міського бюджету, але в цьому році буде проведений обласний конкурс на 17 мільйонів, які будуть виділені на ремонт доріг області. Це кошти, які сплачують власники автотранспорту, - розповідає міський голова. - Вінниця також візьме участь у цьому конкурсі і є ймовірність, що отримає додаткове джерело коштів, які можна буде використати на ремонт міських доріг». Штрафи, які сплачують порушники дорожнього руху надходять до міського бюджету, але сума їх на сьогоднішній день ще не підрахована.


Переглядів: 2786
Поширень: 0