У Вінниці шестирічний хлопчик потрапив до лікарні через побої вітчима. П’яний чоловік бив дитину в обличчя та голову, завдавав ударів по всьому тілу, караючи за те, що він не слухає маму і не хоче вчитися читати.

11 червня в дитячу обласну лікарню м. Вінниці доставлено 6-річного хлопчика з численними травмами. У дитини лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, множинні забої голови та обличчя, крововилив тулубу та кінцівок. Як з’ясувалося, тілесні ушкодження дитина отримала внаслідок «виховання» вітчима.

Попередньо встановлено, що чоловік, повернувшись додому в стані алкогольного сп’яніння, побачив, як жінка намагається вчити дитину читати. У цей момент хлопчик сказав, що це заняття йому набридло, і він хоче гратися. Тоді до «виховання» підключився вітчим. Почувши крик, сусіди викликали швидку і міліцію. Каретою швидкої допомоги хлопчик був госпіталізований до лікарні, а його кривдника затримали працівники міліції.

Як розповів начальник Вінницького міського відділу міліції Юрій Куций, затриманим виявився 28-річний вінничанин. На початку травня цього року він звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння крадіжок та вбивство. У скоєному чоловік розкаюється, каже, що не хотів спричини болю та страждань дитини. Звинувачує в усьому горілку.

24-річна матір дитини не могла захистити сина, оскільки має обмежені фізичні можливості, пов’язані з опорно-руховою системою.

Слідчим відділом міліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років ув’язнення. Наразі призначено ряд судово-медичних експертиз, за висновками яких буде надана остаточна кваліфікація даному правопорушенню.



Переглядів: 2882
Поширень: 0