З 3 по 20 червня 4800 дітей Вінниці, переважна більшість яких є школярами початкових класів, відвідують пришкільні табори. Діти мають дворазове харчування, а підприємство «АГРАНА Фрут-Україна» забезпечило вихованців пришкільних таборів полуницею.

Наступного літа роботу пришкільних таборів Вінниці будуть розширювати, щоб відпочити змогли усі бажаючі

«Програма перебування дітей у таборах не тільки насичена, але й досить різноманітна. Вони займаються малюванням, відвідують басейн, різні гуртки, проводять танцювальні флеш-моби, ходять до аквапарку, тобто заходів дуже багато і головне, що дітям це подобається. Діти Палацу дітей та юнацтва прийшли сьогодні у вишиванках і, я вважаю, що зараз дуже важливим є виховання у нашого молодого покоління почуття патріотизму, - ділиться враженнями в.о. міського голови Сергій Моргунов, який 13 червня відвідав два пришкільні табори. – Вже зараз відомо, що кількість бажаючих відвідувати табори перевищує заплановану на цей рік кількість місць, тому наступного року, я думаю, що ми ще збільшимо кількість місць». Зараз у місті працюють 27 пришкільних таборів, а в 2006-му починали з 16-ти, де відпочивали 2,5 тисячі учнів».

Окрім внутрішніх заходів під час табірної зміни також відбуваються різноманітні змагання між школами, по підсумку яких переможці отримають у винагороду екскурсію, яку самі і виберуть. Минулого року школярі з табору-переможця їздили до Меджибожа.

Наступного літа роботу пришкільних таборів Вінниці будуть розширювати, щоб відпочити змогли усі бажаючі

«Намагаємося організувати роботу так, щоб дітям було творчо, весело та цікаво, і щодня вони дізнавалися про щось нове. Сьогодні, наприклад, День космосу, до нас приїдуть з планетарію, буде встановлено великий шатер, де дітей знайомитимуть з зірками та сузір’ями. Але діти і багато заходів пропонують самі, і ми, звичайно, до них прислуховуємося, - розповідає керівник пришкільного табору «Соколята», який працює при школі № 16, Алла Камінська. – У нас створено сім гуртків та обов’язковим є щоденне відвідування басейну. Є також гурток з коригувальної гімнастики, бо деякі діти вже мають проблеми з осанкою, і з ними займається інструктор, який пройшов спеціальне навчання».

Наступного літа роботу пришкільних таборів Вінниці будуть розширювати, щоб відпочити змогли усі бажаючі

Щороку за кошти міського бюджету діти, позбавлені батьківського піклування, та діти-сироти їздять до моря. Кілька попередніх років вони відпочивали у Скадовську, однак в цьому році, враховуючи ситуацію в країні, і те, що Херсонська область недалеко від неспокійних регіонів – Криму та східних областей, було прийнято рішення відмовитися від оздоровлення на березі Азовського моря. «Ми зараз опрацьовуємо це питання, схиляємося до Одеської області та до відпочинку в Карпатах. Коли будуть опрацьовані всі варіанти, ми дамо можливість дітям самостійно визначитись з місцем, але цей відпочинок обов’язково буде організовано», - зазначає Сергій Моргунов.

Наступного літа роботу пришкільних таборів Вінниці будуть розширювати, щоб відпочити змогли усі бажаючі

В кінці зміни у пришкільних таборах вже за традицією проводитиметься анкетування дітей щодо рівня організації відпочинку. За підсумками якого буде сформовано план роботи пришкільних таборів на наступний рік. ​



Переглядів: 4944
Поширень: 0