19 червня Анатолій Олійник ознайомився з рівнем готовності новозбудованого хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова. і провів робочу нараду щодо визначення поетапних шляхів завершення будівельно-монтажних робіт.

Хірургічний корпус обласної лікарні ім. М.І.Пирогова

В робочій нараді взяли участь перший заступник голови ОДА Олександр В’юник, заступник голови ОДА Андрій Гижко, директор Департаменту охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації Тетяна Бабій, перший заступник директора Департаменту фінансів ОДА Олександр Мушинський, начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Руслан Слюсаренко, головний лікар обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова Олександр Жупанов, представники організації-підрядника.

Хірургічний корпус обласної лікарні ім. М.І.Пирогова

Очільник області довів до відома учасників наради, що з фонду регіонального розвитку, який складає на 2014 рік всього 53 млн.грн ., на потреби хірургічного корпусу виділено 19,5 млн .грн. Максимум, який може бути використаний із резервного фонду - ще близько 1,5 млн.грн.

Хірургічний корпус обласної лікарні ім. М.І.Пирогова

Отже, основним питанням наради стало вироблення тактики найдоцільнішого використання 21 млн. грн. бюджетних коштів.

Хірургічний корпус обласної лікарні ім. М.І.Пирогова

Заслухавши коротку доповідь Руслана Слюсаренка - представника замовника, та обговоривши усі спірні питання, учасники наради вирішили спрямувати зазначені кошти на коригування проектно-кошторисної документації та завершення будівельно-монтажних робіт.

Хірургічний корпус обласної лікарні ім. М.І.Пирогова

Питання оснащення, наразі, чекатиме свого поетапного вирішення після завершення будівництва.

Довідка:

На сьогоднішній день з початку будівництва освоєно 134 млн. грн., в тому числі закуплено обладнання на 27,73 млн.грн.

За рахунок бюджетних коштів зведено будівлю хірургічного корпусу з прибудованою конференц-залою, переходом до існуючого корпусу, виконано зовнішнє утеплення стін, змонтовано ліфти, влаштовано внутрішні мережі водопостачання, теплопостачання та каналізування, вентиляції, частково виконано внутрішнє оздоблення (90%), збудовано дві кисневі станції, зовнішні теплові мережі, зовнішні мережі водопостачання та каналізування, благоустрій території (90%). Виконано будівельні роботи по переходу до існуючого корпусу №17 в осях 2-13 та оздобленню фасадів. Здійснено монтаж обладнання трансформаторної підстанції.

Роботи по будівництву та оснащенню хірургічного корпусу обласної лікарні тривають вже не один рік. Так у 2012 році було придбано обладнання на суму 26,85 млн.грн. , в т. ч. немонтоване медичне обладнання «Рентгенохірургічна ангіографічна система» вартістю 16 269,8 млн.грн. та монтоване обладнання на суму 10 582,5 млн.грн. (пункти розподільчі, сповіщувачі, щити сигналізації, відеорєстаротор, установка конденс. УК, реанімаційно-хірургічна система лікувальних газів на основі рампи, система зв’язку на 16 палат, холодильні агрегати, комплекс Веллез та інше).

У 2013 році за кошти державного бюджету виконано робіт на 8,7 млн.грн.

На даний час управлінням капітального будівництва завершено будівельно-монтажні роботи в новозбудованому хірургічному корпусі, підведено усі комунікації для роботи відділення інтервенційної радіології.



Переглядів: 3399
Поширень: 0