Згідно Указу Президента № 543/2014 від 20.06.2014 року «Про відзначення державними нагородами України», п`ятеро наших земляків - учасників АТО нагороджені посмертно. Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджено майора Камінського Сергія Васильовича (посмертно), орденом "За мужність" І ступеня нагороджено військовослужбовців спецпідрозділу "Ягуар" - прапорщика Білошкурського Валентина Васильовича (посмертно), прапорщика Ліпського Віктора Володимировича (посмертно), орденом "За мужність" III ступеня нагороджено майора-прикордонника Вінніченка Віталія Павловича (посмертно), а також прапорщика Долінського Віктора Григоровича (посмертно).

При цьому, нагадаємо, вдови загиблих скаржаться, що компенсацію за смерть годувальників родини отримали не всі. Зокрема, дружина Віктора Ліпського каже, що обіцяних владою грошей та житла досі не побачила.

 


Переглядів: 2890
Поширень: 0