Нові можливості для працевлаштуванняЗ  січня  по червень 2014 року  Вінницька міська громадська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» реалізує першій етап  проекту  IDEA за підтримки Microsoft YouthSpark".  Це міжнародна програма безкоштовного безперервного навчання молоді і дорослих, яка дозволяє підвищити рівень освіти населення в галузі інформаційних технологій та підвищення конкурентоздатності на рину праці. Програма складається із базових курсів з роботи з комп’ютером, використання програмного забезпечення і обробки цифрових даних, а також тренінгових навчань щодо способів і можливостей працевлаштування та підприємництва. Навчальна програма підтримує стандарти корпорації Microsoft і міжнародні стандарти в галузі кваліфікації спеціалістів. Слухачі отримують навички практичної роботи із сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями у громадських технічних центрах. Навчання дозволить набути навички ІКТ і створити нові соціально-економічні умови для професійного розвитку особистості і покращення якості життя.

Мета Проекту – розширення можливостей доступу до інформаційних технологій, удосконалення технічних навичок і можливостей для безробітної та/чи частково зайнятої молоді, молодих людей, які знаходяться в скрутному соціально-економічному становищі, з обмеженими можливостями здоров’я, та інших категорій соціально-незахищених прошарків молоді. Навчальні заняття за проектом орієнтовані на надання соціально-незахищеним прошаркам молоді можливості отримати знання в галузі сучасних ІКТ і використовувати ці знання для покращення умов життя в місцевій громаді. Основними цільовими віковими групами Проекту є молодь віком 13-17 років і 18-24 роки.

Нові можливості для працевлаштування

Соціальні працівники та психолог  Вінницького центру IDEA проводять навчальні тренінги для молоді в навчальних закладах міста Вінниці. Під час тренінгів молоді люди отримують практичні знання та навички з написання резюме та супровідного листа, проходження  співбесіди з потенційних працедавцем, створення власного іміджу та його використання для вдалого працевлаштування,   ознайомлюються з правилами етикет у спілкуванні з працедавцем у мережі Інтернет, отримують практичні навички пошук роботи у всесвітній мережі WORLD WIDE WEB.

Нові можливості для працевлаштуванняТакож в рамках реалізації проекту соціальні працівники Вінницького центру IDEA надають консультативну допомогу щодо пошуку роботи людям старшого віку.

Другий етап реалізації проекту ГО «Паросток» буде реалізовувати з вересня по грудень 2014 року.

Повір у себе і зміни своє життя на краще!

Керівник проекту Саранча Ірина 0677831061

Психолог Смірнова Олена  0671096998


Переглядів: 2763
Поширень: 0