На даний час до Вінниці прибуло 58 сімей вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. Всього 147 осіб, з яких 53 – діти. Координацією роботи по влаштуванню цих сімей у Вінниці займається департамент соціальної політики Вінницької міської ради. Медичну допомогу переселенці отримують у міських лікувально-профілактичних закладах. В разі потреби у Вінницькому міському центрі соціальних служб для сім\'ї, дітей та молоді цим людям надається психологічна допомога.

«Працівники нашого департаменту надають вимушеним переселенцям консультації щодо призначення та виплати державних соціальних допомог, а щодо призначення і виплат пенсій – управління Пенсійного фонду України в м. Вінниці, – розповідає заступник директора департаменту соціальної політики Ірина Малачевська. – Ми також зорієнтовуємо цих людей по питаннях працевлаштування і направляємо їх до Центрів зайнятості. До речі, наразі вакансії є. Наприклад, можна влаштуватись на роботу охоронцем, кухарем, електромонтером, кондуктором в громадському транспорті, перукарем. Є потреба в офіціантах, пекарях, викладачах, малярах, кондитерах, бухгалтерах, барменах. Тобто, якщо людина має бажання, вона може знайти роботу». До дитячих садків Вінниці влаштовано 12 дітей з Донецької та Луганської областей. До шкіл поки що двоє.

Утім найбільшою проблемою залишається питання житла. Департамент соціальної політики звертається до усіх небайдужих вінничан, які мають можливість тимчасово прихистити переселенців зі сходу України, з проханням допомогти цим людям, запропонувавши житло. Інформацію із зазначеного питання можна повідомити за номерами (0432) 50-86-89, 50-43-50. Або за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 50, каб. 301 – Департамент соціальної політики Вінницької міської ради.

Для інформації:

Координатори переселенців з АР Крим та Сходу України - організаційний відділ департаменту соціальної політики Вінницької міської ради за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна,50, (3-й поверх, каб.301), тел. 50-86-89.

Отримання консультацій щодо призначення та виплати державних соціальних допомог – Управління соціального захисту населення (Правобережне) департаменту соціальної політики за адресою: м. Вінниця, вул. Космонавтів, 30 (2-й поверх), тел. 50-83-88; Управління соціального захисту населення (Лівобережне) департаменту соціальної політики за адресою: м. Вінниця, вул. Островського,85 (1-й поверх), тел. 50-86-70.

Отримання психологічної допомоги – Вінницький міський центр соціальних служб для сім\'ї, дітей та молоді, тел.: 35-35-64.

Отримання медичної допомоги – комунальні лікувально-профілактичні заклади міста за місцем проживання; департамент охорони здоров’я Вінницької міської ради, тел.: 59-52-28, 59-53-18.

Отримання консультацій щодо призначення та виплати пенсії – Управління Пенсійного фонду України в м. Вінниці за адресою: вул. Космонавтів, 30 (1-й поверх), тел. 27-44-02 ; м. Вінниця, вул. 50 річчя Перемоги,7 (1-й поверх), тел.50-88-81.

Отримання консультацій щодо питань працевлаштування – Ленінський районний центр зайнятості за адресою: м. Вінниця, вул. Червоноармійська, 3а, тел. 55-16-86; Лівобережний міжрайонний центр зайнятості за адресою: м. Вінниця, вул. Привокзальна, 28 тел. 50-89-83

Сайт з інформацією про житло у Вінницькій області; вакансії служби зайнятості



Переглядів: 5388
Поширень: 0