Як розповіла Валентина Микитівна, яка 23 роки мешкає у гуртожитку по Данила Нечая 45, смородом просяклась квартира. Неможливо відкрити вікна, які якраз і виходять на смітник. Жителі двору стали жертвами розподілу території між ЖЕКами та підприємством, у відомстві якого і знаходяться будинки.

- Ми як на качелях качаємося, - скржиться пані Валентина. - Нікому не потрібні. Кожного дня: виселять, виселять... А приватизувати квартири не дають. І ще з цим сміттям. З 1 числа, більше місяця, його не вивозять. А викидати у другий контейнер не дають жильці сусіднього будинку, сваряться. А ми ж стабільно оплочуємо комунальні послуги. В середньому в місяць 120-130 гривень, як коли виходить.


Гуртожиток знаходиться у власності цегельного заводу. Мер Вінниці Володимир Гройсман пообіцяв поспілкуватися з керівництвом підприємства – можливо, будівлю передадуть у комунальну власність.

- Звісно, буде владнана ця ситуація, - каже Володимир Гройсман. – Тут мова йде про відносини між людьми і цегельним заводом. Профільне управління знає про те, що є така ситуація. Вона дуже напружена, але ми її вирішимо. Поступимо таким чином – ці будинки ми приєднаємо до нашого комунального 5 ЖЕКу. А що стосується будинку гуртожитку, будемо говорити безпосередньо з цегельним заводом. Якщо вони нам його віддають у комунальну власність, ми віддамо його на приватизацію людям, щоб вони могли спокійно жити. А до вирішення конфлікту по суті, ми будемо обслуговувати цей будинок.

Під час зустрічі із жильцями, викликав ще й директора ЖЕК №5, який обслуговує прилеглу територію пана Ковбасюка. Йому й наказав – вивезти сміття у найближчі дві години і займатися цим допоки не буде вирішена проблема із приналежністю території. Вже за кілька днів у дворі будинків поставили новенький пластиковий контейнер та прибрали.


Переглядів: 5223
Поширень: 0