Майже 10 000 гривень вдалось заробити пройдисвітам за допомогою старої схеми – визволення родичів з міліції. Жертвою шахраїв стали ще дві жінки, які рятували своїх дітей.

Дзвінок на мобільний телефон змусив не на жарт розхвилюватися 63-річну мешканку одного з сіл Літинського району. У слухавці вона почула незнайомий чоловічий голос, який сказав, що її син у міліції і йому загрожує кримінальна відповідальність. Однак все можна владнати, якщо вчасно перерахувати 4 000 гривень. Засмучена мати без вагань перерахувала гроші на вказаний зловмисником рахунок.

Не менш прикрий випадок стався і з 63-річною вінничанкою. Отримавши від невідомих повідомлення про затримання сина, жінка переказала шахраям 5 600 гривень за його звільнення.

Пізніше, коли з’ясувалось, що з їхніми рідними все гаразд, потерпілі звернулись по допомогу до міліції.

За даними фактом працівниками міліції відкриті кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). Відповідальність за скоєння такого правопорушення передбачає ув’язнення до трьох років. Наразі міліція займається пошуками зловмисників.

Правоохоронці Вінниччини вкотре звертаються до громадян бути обачними та не довіряти подібним дзвінкам. Не поспішайте переказувати кошти на рахунки злодіїв. Перевірте, чи дійсно Ваша рідна людина знаходиться у міліції.



Переглядів: 2859
Поширень: 0