Витрати на літній відпочинок будуть скорочувати близько половини українських офісних працівників, а в середньому планують витратити близько 5 тис. на одну людину. До 5 тис. грн. планують витратити 58% опитаних. Про це свідчать дані досліджень Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Із тих, хто все ж планує відпочивати цим літом, витрати на відпочинок планують скоротити близько половини опитаних. Майже третина респондентів можуть дозволити собі збільшити бюджет. Ще четверта частина витратить стільки ж, скільки і минулого року.

За даними порталу bigmir.net,одними з найпопулярніших запитів в мережі інтернет є: «бюджетні автобусні тури», «залізничні тури», «подорожі на власному авто». Такі дані можуть свідчити про те, що відпочивати все ж хочеться всім, але цього року економія на відпочинку для українців в пріоритеті.

Українці економлять на відпустках і все частіше обирають бюджетні варіанти

Незважаючи на те, що офісні працівники кажуть про скорочення витрат на відпочинок, середній бюджет відпустки лишається таким же, як і минулого року, — 5 тис. грн. Але значно зменшилася кількість тих, хто зможе витратити більше 10 тис. грн. — з майже 20% у 2013 році до 13% в 2014.

У середньому більшість офісних співробітників планують витратити близько 5 тис. грн. на одну людину, 10% планують відпочивати більш ніж скромно — до 1 тис. грн. на людину, стільки ж опитаних зможе витратити більше 10 тис. грн. на одну людину.

Українці економлять на відпустках і все частіше обирають бюджетні варіанти

Серед тих, хто може дозволити собі небюджетний відпочинок (більше 10 тис. грн. на людину), прогнозовано багато представників сфери інформаційних технологій (17%), а також маркетологів (15%) і працівників торгівлі (15%).

А ось серед тих, хто планує дуже бюджетну відпустку, найбільша кількість працівників сфери послуг і банківського сектора.

Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в червні 2014 року. В опитуванні брали участь 988 респондентів із різних регіонів України.



Переглядів: 2789
Поширень: 0