На Вінниччині відзначення 1026-ї річниці Хрещення Київської Русі буде менш масштабним, аніж у минулому році. Про це розповів начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький.

День Хрещення Київської Русі на Вінниччині відзначать скромно

Представники релігійних конфесій області повідомили, що цього року основні святкові заходи – богослужіння та урочисті молебні, відбуватимуться у Києві. На Вінниччині вони будуть відзначатися парафіяльно - 28 липня 2014 року, в день пам’яті святого рівноапостольного Володимира та 1026-річниці Хрещення Київської Русі. В цей день храми Вінницької єпархії УПЦ приєднаються до Всеукраїнської акції дзвонів, відповідно до якої, в память визначної для Церкви та держави події – Хрещення київської Русі, о 12-00 в усіх храмах лунатимуть дзвони 15 хв.

День Хрещення Київської Русі на Вінниччині відзначать скромно

За сприяння Вінницької єпархії УПЦ, з нагоди відзначення чергової річниці Хрещення Київської Русі, з 24 липня по 17 серпня 2014 року у обласному краєзнавчому музею відбудеться фотовиставка “Духовне життя – очима вінницьких фотомайстрів”.

День Хрещення Київської Русі на Вінниччині відзначать скромно

Римсько-католицька церква області святкуватиме Хрещення Київської Русі 24 серпня, у День Незалежності нашої держави.



Переглядів: 3562
Поширень: 0