У міліції запевняють, що на Вінниччині триває боротьба з хабарництвом на дорогах. Як зазначають у секторі громадських зв’язків УМВС у Вінницькій області, працівники Державтоінспекції Вінниччини спільно з співробітниками відділу внутрішньої безпеки продовжують документувати факти спроби дачі хабара інспекторам ДАІ.

Так, 25 липня у Вінниці по вулиці Пирогова за порушення правил дорожнього руху був зупинений 35-річний водій мотоцикла «Мінськ», який керував транспортним засобом без номерного знаку. За не притягнення до адміністративної відповідальності, водій намагався дати працівникові ДАІ хабар у розмірі 200 гривень. Даний факт був задокументований співробітниками внутрішньої безпеки.

Інший випадок дачі хабара був зафіксований у Могилів-Подільському. Громадянин сусідньої держави намагався уникнути адміністративної відповідальності шляхом дачі хабара у розмірі 100 грн.

Загалом з початку року задокументовано 45 випадків дачі неправомірної винагороди працівникам ДАІ.

За кожним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної винагороди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання від штрафу, розмір якого становить 500 - 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, до 4-х років ув’язнення.

Скільки ж фактів хабарництва на дорогах залишається поза увагою правоохоронців і громадськості – така статистика невідома.
 



Переглядів: 2841
Поширень: 0