Забезпечення належних умов проживання тимчасово переміщених осіб у осінньо-зимовий період залишається на сьогоднішній день питанням номер один. Тут не може бути жодних компромісів, наголосив сьогодні на засіданні Міжвідомчого оперативного штабу з питань тимчасово переміщених осіб, який відбувся у форматі відеоконференції з регіональними штабами, Віце-прем`єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

«Коли прийде зимовий період в умовах військової агресії, кожна людина має бути обігрітою. Тут мова про особисту відповідальність кожного керівника області. Питання принципове, знаходиться на особистому контролі Президента і Прем`єр-міністра України, і наше завдання не як чиновників, а я к людей – забезпечити належні умови перебування тимчасово переміщених осіб в цей період», – наголосив він.

Наступне засідання штабу, де кожна область має надати конкретні пропозиції щодо вирішення нагального питання, відбудеться за тиждень. «Наступного тижня проведемо зустріч з головами адміністрацій. Кожен має знайти відповідь на це питання в своїх областях», – зазначив Володимир Гройсман.

Також за результатами перевірки умов проживання в регіонах переселенців зі Сходу України та Криму Віце-прем`єр-міністр доручив сформувати виїзну комісію в Суми, де зафіксовано найбільшій відсоток тимчасово виділених для переселенців житлових об’єктів, що не відповідають необхіднім нормам через відсутність холодної та гарячої води, опалення, каналізаційних систем тощо.

За оперативною інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, з району проведення антитерористичної операції до інших регіонів переселено (і взято на облік регіональними штабами) 67 тис 358 осіб, у тому числі, 23 тис 578 дітей, 8 тис 506 інвалідів та осіб похилого віку. Протягом останнього тижня кількість переміщених становить в середньому понад 1,5 тис осіб щоденно і має тенденцію до збільшення.

Найбільш складна ситуація щодо розміщення громадян, організації їх життєзабезпечення – у м. Київ (15,6 тис осіб), Харківській (10,8 тис. осіб), Дніпропетровській (8,6 тис осіб), Запорізькій (7,8 тис), Одеській (6,6 тис.), Полтавській (4,9 тис.) та Львівській (4,5 тис) областях.

Найменша кількість розселених у Волинській (659 осіб), Тернопільській (668 осіб), Рівненській (798 осіб) та Чернівецькій (597 осіб) областях.



Переглядів: 3291
Поширень: 0