Як повідомляє директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Анатолій Вакар, нині в області приділяється посилена увага розвитку енергетики в тому числі альтернативної, та підготовці до майбутнього опалювального сезону.

За його словами, енергопідприємствами області протягом звітного періоду вироблено 2017,5 млн. кВт. год. електроенергії, що складає 80,3% від відповідного періоду минулого року.

З метою економії енергоресурсів, на Вінниччині активно впроваджуються проекти використання альтернативних видів палива – наразі їх 109 на суму близько 55 млн. грн

Першочерговим завданням обласної влади є зменшення споживання природного газу на 30%. Наразі до опалювального сезону готові 75% котелень та будинків.

Особливу увагу жителям області слід приділити забезпечення теплом своїх домівок. Анатолій Вакар, зокрема, наголошує на необхідності утеплювати будинки, проводити повну термомодернізацію: перевіряти двері, вікна, покрівлі, підвали, адже саме через такі отвори будівля в цілому може втрачати до 87% тепла. Також котельні працюватимуть на мінімальному тиску газу. Тому завдання кожного – подбати про своє власне житло.

В сільській місцевості посадовець радить відновлювати грубки, по можливості запасатися дровами, ретельно перевірити димоходи.



Переглядів: 4143
Поширень: 0