За словами керівника даного підрозділу - Павла Дармограя, упродовж майже п’яти місяців проведення ветеринарною міліцією на території Вінницької області перевірок ринків та складів вилучено понад 54 тисяч кг недоброякісної продукції, яка завдяки діям міліції, не потрапила до покупців. 21 травня, під час проведення відпрацювання місць зберігання тваринницької продукції в м. Вінниці, працівниками Відділу ветеринарної міліції та Управління державної служби по боротьбі з економічними злочинами ГУМВС України у Вінницькій області на одному з холодокомбінатів було виявлено продукцію тваринного походження, а саме: сир знежирений в поліетиленових мішках без будь-якого маркування загальною вагою 2180 кг на суму 21800 гривень.

Працівники міліції з’ясували, що продукція належить приватному підприємцю, жителю м. Бар. Жодного супровідного документа, який би засвідчував якість та безпеку цього товару, не було. В зв’язку з тим, що на молокопродукцію власником не надано відповідні ветеринарні документи та, керуючись відповідними нормативно-правовими актами України, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Вінницькій ОДА визнала її небезпечною та вилучила з обігу. З метою недопущення виникнення особливо небезпечних інфекційних хвороб та негативного впливу неякісної продукції на життя людей, дана продукція направлена на Тульчинський ветеринарно-санітарний завод для відповідної переробки.

Правоохоронці Вінниччини радять покупцям обов’язково, купуючи продукти тваринного або рослинного походження, цікавитись наявністю відповідних документів у разі виникнення підозр щодо їх походження. Шановні громадяни, не нехтуйте елементарними правилами безпеки й будьте здоровими!


Переглядів: 2962
Поширень: 0