Бійці батальйону «Вінниця» несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції. Правоохоронці забезпечують безпеку місцевого населення, які залишаються на територіях, де тривають бойові дії.

Вінницькі добровольці стали для жителів не тільки захисниками, але й чи не єдиною інстанцією, куди можна звернутися цілодобово за допомогою.

Бійця батальйону «Вінниця» пообіцяли узяти хрещеним немовляти на Донбасі

Командир батальйону Руслан Мороз каже, що розвісили для людей на вулицях контактну інформацію, роздають візитки з виділеною телефонною лінією: – Люди звертаються з різними проханнями, ми допомагаємо продуктами харчування, транспортом. Бо виїхати з міста, яке періодично обстрілюють, дуже важко.

Приміром, допомогли відправити до Харкова літню бабусю, яка залишилась одна, без грошей в місті і не мала змоги виїхати до дочки.

Бійцям батальйону довелося серед ночі доправляти в лікарню вагітну жінку. Жоден телефон, куди дзвонила місцева мешканка близько третьої ночі, не відповідав. Найближча лікарня знаходилася за 25 км, тож вся надія залишалась на правоохоронців. Руслан Мороз каже, що коли жінку доставили в лікувальний заклад вона пообіцяла взяти водія за хрещеного батька для майбутньої дитини.

Буденні, здавалось би, для мирного часу речі, вартують набагато більше в умовах війни. Бійці батальйону діляться з місцевим населенням продуктами харчування та речами першої необхідності.

Тут починаєш по-іншому сприймати людські відносини, дорожити життям і розуміти, що найголовніше – це взаємопідтримка, допомога ближньому, коли можеш розраховувати на кожного, хто поруч з тобою несе службу, - каже Руслан Мороз.



Переглядів: 3280
Поширень: 0