У Вінниці можуть створити державний притулок для тварин. Це стане можливим після того, як у Кабміні розроблять спеціальну програму по створенню таких закладів. Така ініціатива зареєстрована у Верховній Раді.

Як повідомляє УНН, Верховній Раді пропонують зобов’язати Кабінет міністрів України розробити програму створення державних притулків для безпритульних тварин на території всіх адміністративних територіальних одиницях України. Відповідний проект постанови за №;4522а внесено до ВР нардепом К.Гузенко.

«Прагнення України стати повноправним членом Європи неможливе без сприйняття і втілення в життя європейських цінностей. Стандарти гуманного поводження з тваринами є однією з них», - йдеться у пояснювальній записці.

«Прийняття постанови надасть можливість зменшити кількість випадків нападів безпритульних тварин на людей, зменшить кількість випадків жорстокого поводження з безпритульними тваринами, впровадити європейські стандарти у сфері поводження безпритульними тваринами», - додається у документі.

Державна програма обіцяє покращити життя чотирилапим, адже досі в Україні, в тому числі й у Вінниці, притулками для тварин переважно опікуються благодійні організації та просто небайдужі жителі міст.



Переглядів: 3106
Поширень: 0