— Воно стояло на підлозі, — говорить 52-річний священик, — було навіть не розбите, наче хтось акуратно зняв. Віконце маленьке, певно, хтось худий заліз.

Злодії викрали з храму золоті та срібні хрестики на ланцюжках, що лежали на вітрині в церковній лавці, забрали гроші зі скриньок для пожертв.

— Хрестики коштували до 1000 гривень, — говорить паніматка Тетяна Гречко. — Скільки грошей було, ми не знаємо.

Також намагалися витягнути ящик для пожертв, умурований у зовнішню стіну храму. Але дістати гроші не змогли.

— На підлозі вівтаря знайшов золотий хрестик, який пожертвувала наша прихожанка, — продовжує отець Віталій. — Дівчина була хворою, але вилікувалася по молитвах Богородиці. Віддала до її ікони свій золотий хрестик із ланцюжком. Злодії його теж забрали, але тікаючи загубили.

Церква апостола Андрія Первозванного збудована 2000 року. Розташована в парку Дружби народів у мікрорайоні Вишенька. Біля церкви є криниця, куди місцеві ходять по воду. Дорога до криниці пролягає під вікнами вівтаря. Храм уже двічі грабували і один раз оскверняли. 2005-го невідомі забрали гроші від криниці, які люди збирали на насос. 2003 року з церкви винесли паперові ікони з каси, магнітофон, олію, ящик святої води. Улітку 2008-го на стінах храму написали помаранчевою фарбою ”Слава Перуну!” Жодного разу зловмисників не знайшли.


Переглядів: 3820
Поширень: 0